Haukipihvit

Olen muutaman kerran testaillut hyvää reseptiä haukipihveihin ja nyt onnistuin kehittämään yksinkertaisen ja supermaukkaan ohjeen haukipihveihin.

Näihin pihveihin tarvitaan jauhettua haukea, jota täällä meillä päin (Kuopiossa) saa Kauppahallista kalamyyjiltä. Voit jauhaa haukifileet itsekin, jos sinulla on lihamylly. Blenderissä en suosittele kokeilemaan, koska kalan osat kiertyy blenderin terän ympärille ja blender sanoo kaput. T: kokemusasiantuntija.

Neljään annokseen haukipihvejä tarvitset:

  • 500 g jauhettua haukifilettä
  • Puolikkaan sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 2 TL suolaa
  • 0,5 TL jauhettua valkopippuria
  • 4 DL kuohukermaa

Voita paistamiseen

Laita jauhettu hauki, sitruunan mehu ja kuori ja mausteet tehosekoittimeen ja blendaa hetki. Kaada kuohukerma sekaan koneen käydessä ja blendaa minuutti-pari. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa vartin verran.

Kuumenna pannu ja voi keskilämmölle tai vähän alle (itse paistoin asetuksella 5-6 induktioliedellä, jossa lämpösäätö 1-10 välillä).

Ota ruokalusikallinen taikinaa ja pyöräytä se pannulla voissa. Levitä kahden ruokalusikan avulla taikina pihvin muotoon ja paista molemmilta puolilta kullanruskeaksi. Laita lopuksi kaikki pihvit uunivuokaan ja paista 185 asteisessa kiertoilmauunissa vielä vartin verran, jotta liika kosteus pihveistä haihtuu ja pihvit ovat varmasti kypsiä sisältä.

Tarjoa esimerkiksi kukkakaali- tai perunamuusin (kuvassa kukkakaalimuusi) kanssa.

Jätä kommentti